2 Haziran 2011 Perşembe

M şekilli yılan işareti

Yılan sembolizminin işlendiği tüm inanışları ve mitleri tek tek saymak olanaklı değilse de, bu sembolün kullanıldığı tradisyonlara birkaç örnek verilebilir:
-Musevilik, Hıristiyanlık ve İslam tradisyonları. (Şeytanın ve kimi zaman aklın sembolü olarak kullanılır.)
-Sümer tradisyonları. (Yer ve gök ilahlarını yaratanlar biri erkek biri dişi olan iki yılandır.)
-Eleusis misterleri, İsis misterleri ve Mitraizm inisiyasyonları. (Eleusis inisiyasyonunda kozmozun oluşumu Kibele ile Orion adlı yılanın sevişme vibrasyonlarıyla açıklanır. Orfik inisiyasyon merkezi Delf Tapınağı’nda birbirine helisler çizerek dolanmış üç yılandan oluşan bir bronz sütun bulunuyordu ki, bu sonradan İstanbul’daki Sultanahmet Meydanı’na getirilmiştir.)
-Eski Yunan tradisyonları. (Hermes’in ünlü, “kadüse” denilen çift yılanlı asası ve Asklepios'un Bergama'da da görülen, başları aynı dairesel kapta, süt içen iki yılan sembolü.)
-Mu tradisyonları. [J. Churchward’a göre Mu kolonilerinde, yedi başlı yılan, yılanlı ağaç, yumurtalarının çevresinde spiral biçimde çöreklenmiş yılan, iki ”S" biçiminde çift yılan, iki noktalı (yıldızlı) yılan, veya içinde noktalar (yıldız konumları) olan “S” biçimli yılan sembollerine rastlanmıştır.]
-Doğu ezoterizmi. (Reenkarnasyon ve kozmik gelişimin devri-hareketini ifade eden, kuyruğunu ısıran yılan sembolü.)
-Mezopotamya ve Hint ezoterizmi. (Kadüse benzeri çift yılanlı asa.)
-Budist ezoterizm ve tantrizm. (Dünya’nın ve insan bedeninin enerjetik ekseninin çevresinde dolanan iki akımı temsil eden iki yılan sembolü>
-Hinduizm. (Gelişimi ve devri-hareketi temsil eden “Ananta” yılanı ve süt denizinde çift rotasyon hareketleri yapan “Vasuki” yılanı)
-Eski Mısır tradisyonları. (Uç başlı yılan, kanatlı iki yılan, başında iki boynuz ve bir disk taşıyan yılan, yaratıcı yılan “Kneph” ve “Apofis” yılanı)
-Quiche (Kişe) ve Maya tradisyonları. (Dünya insanını meydana getiren mavi-yeşil tüylerle kaplı uçan yılan)
-Minos tradisyonları. (Yılan tanrıça)
-Hitit tradisyonları. (Göktanrı ile mücadele halinde tasvir edilen yılan)
-Selçuklu tradisyonları. (Kabartmalarda çift yılan)
-Çin, Japon ve Batı tradisyonları. (Ejder biçimine sokulmuş tüylü ve tüysüz yılan)
-Kimi Afrika kabileleri tradisyonları. (Yaratıcının imajını, yaşamın devri-hareketini ve reenkarnasyonu temsil eden çöreklenmiş piton yılanı)
Ezoterik bilgilere göre, yılan sembolü, her sembol gibi, farklı anlamlarda kullanılmakta olup, sembolün anlamı kullanıldığı yere göre değişmektedir.
Yeryüzündeki hemen hemen tüm tradisyonlarda yer etmiş bir semboldür.
Bununla birlikte, ezoterik bilgiler biraraya getirildiğinde bu sembolün başlıca yedi anlamda kullanıldığı görülmektedir:

--CSHTR ; <font color="red">Online Vatan Flood Koruması Aktif. Yeni Mesaj Zamanı </color></font> </phrase>
<phrase name="pdp_spacer2" date="1244900000" username="Paul M" version="3.8.002"><![CDATA[---------- Post added 12:14 at 12:13 ----------
1- Yeryüzündeki tradisyonların çoğunda, bilindiği gibi, şeytanı yani menfi tesiri ya da nefsaniyeti temsil eder.
2- Rüyalarda, kötülüğü, nefsaniyeti, ahlak bakımından geri fakat kurnaz varlıkları temsil eder.
3- Kimi tradisyonlarda spiral galaksiyi ve spiral bir galaksi olan Samanyolu Galaksisi’ne ait bir uygarlığı ve ırkı (genetik bakımdan) temsil eder.
Kimi araştırmacılara göre, Aztek, Maya ve İnka tradisyonlarındaki, insanlara uygarlığı öğrettikten sonra göklere geri dönen yeşiltüylü yılan ilah Quetzalkoatl inanışında, Attikalılar’ın ilk kralları yılan-ilah inanışında, Slav tradisyonlarındaki kahraman yılan-oğlu Vseslaviç inanışında, İskandinav tradisyonlarındaki yılan kılıklı ilah Votan inanışında ve benzeri birçok inanışta, Tevrat’ta Elohim adıyla belirtilen kozmik biyokimyacılar tarafından imal edilmiş bu galaktik insan tipi ya da galaktik ırk sözkonusu edilmektedir.
4- Yılan sembolü kimi biçimsel kullanımlarında çiftyıldız Sirius’un yörüngesini temsil eder. Örneğin, Mayalar, yeşil tüylü yılan ilah Kukulkan’ı, bir çiftyıldız olduğundan “S”ler çizecek şekilde dolanan Sirius’un yörüngesini gösterecek şekilde “S”ler çizen bir yılanla temsil eder ve yıldızın yörüngedeki konumlarını, yılan içine yerleştirilen yuvarlak yeşim taşları ile gösterirlerdi. Eski Mısır’da bu yörünge, her gün güneşi taşıyan Ra’nın -ki Ra, ezoterik bilgilerde fiziksel güneşle değil, spiritüel bir güneş olan Sirius ile ilişkilendirilir- peşinde dolaşan Apofis yılanıyla sembolize edilirdi. Aslında iki yıldız sözkonusu olduğundan iki yörünge, kimi sembolizmlerde birbirine dolanan iki yılanla temsil edilmektedir.
5- Yılan sembolü, kimi kullanımlarında, özellikle “uroboros” (ouroboros) adı verilen, kuyruğunu ısıran yılan biçiminde çizildiğinde, kozmik gelişimin devri-hareketini ve doğum-ölüm çemberi de denilen reenkarnasyonu ifade etmektedir. (Reenkarnasyon, yılanın deri değiştirmesi sembolizmiyle de ifade edilir.)
6- Yılan sembolü tantrizm ve yogada kundalini enerjisini temsil etmek üzere kullanılır.
7- Yılan, kimi zaman da, kozmik güçler, dualite, "akışkanlar" , kozmik oluşumların, spiral galaksilerin meydana getirilmesi, Sirius'un yörüngesi, ruhsal tekamüller ve kozmik devri-hareketler, kozmik nesnelerin periyodik dolanımlarını belirtmek üzere zaman ile ilgili çeşitli anlamlara gelen spiral sembolünün somut olarak temsil edilmesinde kullanılmaktadır.

yılan fiğürünün yılanın görüntüsü ve kendisi daima tehlikeyi işaret eder bu yılanan çöreklenmesi dikilmiş olması ve başının yönü birde en önemlisi dilinin dışarda olması gibi tehlikeleri göz önünde bulundurmanın faydası var düşüncesindeyim eski tarihlerdede zehirden yapılmış tuzaklı okların olduğu bilinmesiye birlikte yılan fiğürünün olduğu yer kesinlikle tehlikeli ve kesinlikle ellenmediyse paralıdır çalışmalarında temas la karşılaşınca el yüz çıplak yer kalmaksızın kalın giysilerle eldiven ve gaz maskesi takılarak işlem yapmanızı tavsiye ederim

--CSHTR ; <font color="red">Online Vatan Flood Koruması Aktif. Yeni Mesaj Zamanı </color></font> </phrase>
<phrase name="pdp_spacer2" date="1244900000" username="Paul M" version="3.8.002"><![CDATA[---------- Post added 12:15 at 12:14 ----------
yılanlar aslında çözümü çok basit gibi gözüken çözümü zor ve karışık bir ama bir o kadarda tehlikeli işaretlerdir.
Yılankıvrımları ve çeşitleri çok önemlidir. Zehirli yılanlar tehlike anlamlarını da içermektedir.
Yılanlar hakkında net bir şey söylenemez.
Ancak yılanın her kıvrımları belli birölçü olarak kabul edilerek yılanın baktığı tarafta bir hazine veyadeğerli bir şeyin olduğunu ifade eder.
Yılanda kıvrımlar derinse(ya a oymalar büyükse) dereyi, tersi bir durum varsa yolu temsil eder.
Sizin işaretinizde öncelikle yılanın yönü önemli.
Sonrasında dikkat etmeniz gereken şey şu: Dereye inin, dere aynı o yılan gibi şekil çizecektir. Özellikle boğum(burun), ya da sizin deyiminizle kıvrım yapan yerlerinde göze çarpan şüpheli yer, taş, işaret arayın.
Bunlar nihayî işaretlerdir ve genellikle küçük "V", "+" veya "O" şeklinde kendini gösterir. BEn öncelikle bunu öneririm.
Ama sizin şu "tepecik te elbette şüpheli.
Oraya kuşbakışı bakabiliyorsanız çok dikkatli bakın.
Şayet o tepeciğin yanından eski, ince bir yol dahi geçiyorsa, sizin noktanız orasıdır.
Çünkü o yol da aynı yılan gibi kavisler çizecektir.
HEmen bir boşluk tespiti yapıp, işe girişin.
yılanın suya yakın olanı
yıllar sonra olurda dere
kurursa burda dere vardı
görüntüsünü yaratmak
amacıyla yapılan işaretttir
Taşın üzerindeki işaret ise
yılanın kıvrımlarını dikkate alarak
baktığı yöne doğru yılanın boyunu ölç
45 70 adıma kıvrımları takip et üçüncü işareti bulmak kalıyor


İpucu olarak yılanın özellikleri dikkate alınarak çevrede yüzey araştırması yapmaktır.
yılanın işareti şudur deyip geçemeyiz tecrübe ister yerinden görmek ve alanı iyice araştırmak gerekir. Biz burada sadece ipucu vermekle yetineceğiz.
Kafalarınortasında ya kare oyma ya da istavroz bulunur.
Her ikisi de kesindefinedir çevresini uzman biri tarafından iyice aranmalıdır. Planlı vetuzaklı zor bir gömüdür.

--CSHTR ; <font color="red">Online Vatan Flood Koruması Aktif. Yeni Mesaj Zamanı </color></font> </phrase>
<phrase name="pdp_spacer2" date="1244900000" username="Paul M" version="3.8.002"><![CDATA[---------- Post added 12:15 at 12:15 ----------
Taşa çizimlerine göre değişik yorumları yapılan yılan 10 ile 15 okka yılanın duruşuna göre 13 ila 20 kilogram altını işaret edebilir.
Kayanın üzerine çöreklenmiş şekilde yapılan bir yılan varsa altın o yılanın altındadır.
Yılan kayanın üzerinde iki büklüm olmuş ve ileri bakıyorsapara iki yerde vardır.
Yılanın ağzı açıksa gömü arkasında aranacaktır.
Kapalıysa ön istikametinde bir delik mutlaka bulunur.
Dili dışarıdaysa kabartma ve sırtı pulluysa tehlikeli olup mal tuzaklıdır.
Eğer ağzı açık ve dili dışarda ise tehlike işaretidir. Altın gömüsünün üzerine zehir dökülmüştür. yani çıplak elle dokunmayınız. Malı ise kayanın kendisindedir. Kayayı yokladığınızda boşluk sesi gelen yeri sert bi cisimle kırarak malzemesini alabilirsiniz.


Çokgörülür ve çizilmiş şekillerine göre değişik yorumlar yapılır.
Çizilen yılanın boyunu ölçerek gömünün ne kadar uzakta olduğunu hesap edenlervardır.
Bulunduğu alan dedektör ile araştırılmalıdır.

Define Sembolü yılanlaro arazideki dereyi ya da su kanalını ya da patika veya at arabası yolunu verir.
Yılanlar çizim olarak bazen kabartma bazenda hafif oymayapılmışlardır. Kabartma yılan o bölgedeki suyu bol dereyi simgelergömü dereye yakındır. Yılanlar önce alanı verir sonra para noktasını.
Yılanların şifresi ya noktalanmış olan noktada ya da çatal dildeki Vde ya da V yapan kuyrukta olur.
Bazen da boğumunda olur.
3 boğum 5boğumlu olması 3 dere kıvrımında da parayı müjdeler
5 ise beş dere kıvrımında para müjdeler.
Paranın arazideki tam noktası ise şayetboğumda sağa ya da sola kayık nokta yoksa derenin kıvrıldığı yerde ortamerkezdedir.
Yılanlar bazen başı kesik bazen da kuyruğu kesik çıkarkarşımıza bunun anlamı ise; dere boyu ya da su kanalı boyu daha aşağıya gitmemeyi şifreler.
Olay yerini cevrelemiştir yani kesmiştir
alanı zaten başı ya da kuyruğu kesik yılan gördüğünüz de bakın dereye ya da kanala aynen yılan gibi derenin arazinin bombeli oluşundan dolayı bir noktadan sonra devamının görünemez olduğunu göreceksiniz
yani yılanda görünmeyen baş ya da kuyruk gibi.
Kısacası işareti görünce arkadaşlaronun o bölgedeki belirli bir arazi ya da derenin krokisi olduğunu unutmayın.
Ayrıca yılan daire yaparsa parası kendisindedir.
Yanibulunduğu kaya da ya da o kayanın 3 metre güney tarafındadır.

Birbirine sarılmış yılan antik çağda hastane tababet sembolüdür.
Bergama antikkentinde Asklepion tıp merkezinin de sembolüdür.
Define işareti değildir.
Tahrip etmeyiniz.

Yılan olan işaretlerin hemen hemen hepsinde yılanın yanında ikinci üçüncü işaretler olabilir bunlar daire kare yada dikdörtgen oymalar bulunabilir.
Bu yılanı yapıp işleyen kişinin tuzaklı ve mantıklı bir işçilik yapmış olabileceğini asla unutmayınız özellikle bu işaretin emanetinin altın olması ihtimalinin yüksek olmasının değersiz olamıyacağının gözardı edilmemesinde
fayda olduğunun bilinilmesi gerekir.
Kıvrımlar çok şey ifade etmekle birlikte yılanın ağızının açık kapalı veya dilinin dilinin dışarıda olması bize bir çok şeyi ve en önemlisi tehlikeyi bize ifade eder.
Her yılan işareti para demek değildir.
İşarete bakuıldığında değişik farklı yönler varsa bu kesin gömü ile birlikte mezarıda temsil eder.

yılan işaretinde burada bu alanda mezar ve içerisinde mal var anlamına geliyor
günümüzün mantığı çözmekte zorlanır ve sabit anlamlı değildir değişkendir herkes kendine göre anlatımlarda kullanmıştır
yılan işaretı yılanın baktıgı yönde araştırma yap anlamına gelır
büyük ihtimal magara veya mezar anlamına gelir
içerideki malı zehirlıdır
gömü olayı olduktan sonra gömünün içerisine yılan yumurtaları bırakılırmış ileride (tuzak mahiyetinde )tehlike arz etsin diye daha sonrada işareti koyarlarmış
yılan figürünü bir çok medeniyetler kullanmıştır
asıl urartulara aittir.
sonradan roma iskender bizans hatta son dönemde ermenilerde kullanmışlar.
kabartma yılan bizans ve ermeni dönemlerinde daha fazla yaygındır.
fakat sonuç itibariyle bir fark yoktur.
yılanın cinsi önemli yılanlar kabartma ise malı daha fazladır yılan işareti eğer kabartma ise rum ve ermeni zamanına aittir
eğer oyma ise roma hitit firigyalılara kadar dayanır
yani oyma yılandan tarihi eser çıkar ve derindedir çözümü zordur fakat kabartma yılan çoğunlukla para anlamı taşır
bazende gücü simgeler mesala papaz mezarlarını yılanlarla göstermişlerdir fakat bu mezarlarda para yoktur

--CSHTR ; <font color="red">Online Vatan Flood Koruması Aktif. Yeni Mesaj Zamanı </color></font> </phrase>
<phrase name="pdp_spacer2" date="1244900000" username="Paul M" version="3.8.002"><![CDATA[---------- Post added 12:16 at 12:15 ----------
yılan işareti papazın mezarını gösterir eğer bir gözü kör ise yani gözü yoksa olmayan gözün baktığı istikamette araştırma yapmak gerekir
bu papazın parasını gösterir
yılan işareti olan yerde kuru yada akan dere gözlenir.
yada patika yolları gösterir.
yılanlar mezar bekçisi olarak figür edilmiştirler.
yani biz br yılan gördüğümüzde tamam bunun malı bir küp bir teneke böyle bişey düşünmeyin.
mezardır.
artık mezardan ne çıkarsa bahtınıza.
tabi mezardan hariç kayalara parada koyuyorlardı.
tabi bunların bazı hesaplarıda var.
zaten yılan figürlerine baktığınızda bir çoğunda yanında ikinci ufak bir işarette olur.
yılanlar ağzı kapalıysa mezar toprakdadır.


ağız açık ise kaya mezarıdır
ağzı açık kabartma yılan iki yere yönlendirir ilki V mantığıyla ağzın derin kısmı ile uç kısmı arası dik olarak ölçülür ve her cm 1 adım sayılarak gidilirse küçük bir emanetinin olduğunu ikinci bir alternatif olarak yılanın boyu ölçülerek alınan sonuç her 1 cm 1 adım olarak sayılarak geride bir işaret yada malın olduğunun emaresidir.

çatal dil varsa o zaman kapalı yada zamanla açılmış bir mağarayı gösterir.
hatta bazı yılanlar timülüsleri gösterir.
eğer dili dışardaysa ve 3 cm civarı ise 100 metre civarında mal araştırması yapılır
dili dışarda değilse kuyruktan tarafından ölçülerek gidilir

kabartma olması her ıkı yılan arasında haç veya çarpı ısaretı olması buyuk hazıneyı temsıl eder barız olmalıdır

Bazı şekiller yılanı andırmakta ise de gerçekte hakikaten o şekil bir yılan resmi olmayabilir.
Yılan figürüne baktığın zaman şeklin yılan olduğunu hemen farkedersin.
Bu durumda yılanı iyice incelersin.
Yılan düz mü kıvrımlımı?
Dili dışarıdamı?
Hareket halinde mi yoksa durgun vaziyette mi?
Veya bir tümseğe mi çıkıyor?
Gibi vaziyetleri iyice incelersin.
Yorumunu da ona göre yaparsınız.
Hareket halinde bir yılanın parası kolay alınır ama hareket halinde olmayan çöreklenmiş bir yılan işaretinin emaneti biraz zor alınır
bu arada yılanların yaşamı ve yılanların hareket tarzları hakkında bilgi sahibi olmak gerekir ki şekillerden bir mana anlam çıkarabilesin.
yılan tehlikelidir.

yılanın ağzı açık mı kapalımı yani dili dışardamı değilmi

yılanın ağzı açık ise yılanın boyunu ölç ve adımla malı önünde demektir
Burada kapalı mağara aramamız gerekir

ama yılanın ağzı kapalı ıse bununda malı yılanın boyunca arkaya adımla demektir.
Bu işaretin malınıda emanetini toprakta arayacağız

yılanın kıvrımlı olması ve yanında kalp işareti olması halinde çevrede kalp şekline benzer yükseltilmiş toprak bir alan kayalık bir alan aramalıyız

kaç adet kıvrımı var ise o kıvrım kadar işareti vardır.
fakat her bir kıvrımın duruş yönünün dilinin agzının açık kapalı olmasının bir farklı anlamı vardır

yılanın baktığı yönde bir dere yatağı var mı ?
ikincisi dili dışardamı ?
üzerinde pulları var mı ?
varsa pulu dolu olan var mı ?
öncelikle yılanın boyunu tam olarak ölçün eğer yılanın arkasında bir yuvarlak işaret veya haç put oyma yada kabartma varsa ki bu paranın en belirgin işaretidir her cm ölçüyü 72-78 cm ile çarpın (ortalama) yani her cm bir adım, ve baktığı yöne doğru yürüyün ve karşınıza gelecek taş yığını veya toprak yığınının altını araştırın eğer dere kenarında ise derenin kıvrım yaptığı yerde büyük bir kaya veya kaya gurubunun altına veya ulu ve büyük ağaç olan bir alanda olabilir batı tarafına mezara odaklı araştırmanızı yönlendirin

--CSHTR ; <font color="red">Online Vatan Flood Koruması Aktif. Yeni Mesaj Zamanı </color></font> </phrase>
<phrase name="pdp_spacer2" date="1244900000" username="Paul M" version="3.8.002"><![CDATA[---------- Post added 12:16 at 12:16 ----------
dili dışardaysa dere yatağı varsa dere yatağını takip edin
dereye yılanın baktığı istikamette bir dere daha birleşecek birleşen noktada taş yığınları olacak orayı kazın
asıl malı değil ama hediyesini bulacaksınız .
Yani dili istikametinde, dildeki çatal iki derenin birleşmesini de ifade ediyor .
Üzerinde pul varmı varsa diyelim yılanın boyunu enine olarak 5 pul kesiyor pullardan biri dolu yılanın baktığı istikamette tümülüs ve yahut kayalarda mağara veya oda var
sadece 1 tanesi dolu diğerleri boş ve tuzaklı ,
dolu odaya boşlardan girebiliyorsunuz .
dilinin uzunluğu bize iki derenin uzaklığını ve hediyesini anlatıyordu ,
yılanın boyu ise asıl gömüyü ama kesinlikle dikkatli olmalıyız.

etrafında yılanın girecegi büyüklükte bir delik olmasının
yılanın kabartmasının oymasının vs vs bir çok şeyin önemi var diye biliyorum..

eğer yılan kıvrılmış ve kafasını havaya kaldırmışsa baş kısmının istikametinde 200 metre mesafeye kadar alan araştırılır
ileride bir su kaynağının çeşme veya benzeri bir oluşum aranır bu yerde iyi bir gözlem araştırma sonucu neticeye ulaşılır.
ve rahatsız edilmemesi anlamındadır
eğer yılanın kuyruğu kayanın alt ucuna kadar kıvrılarak uzanıyorsa ve kuyruğun uc kısmı bir ciizgiyle ayrılıyorsa para o kayanın altında bir odada demektir.
Kartal Şahin gibi bir yırtıcı kuş tarafından yakalanmış bir yılan olan işaretin olduğu yerin altına bakmak gerekir.Yırtıcı bir kuş yılanı yakaladığında yukarıdan aşağı bırakarak ölmesini sağlar.
yüksekten çevreye bakıp yılana benzeyen bir şey bulmaya calısalım sonuc verecekmi yüksek bir noktadan yılana benzer bisey bulursanız bir ihtimal o yılana benzettiginiz seyin altındada olabilir

oyma yılanlarla uğraşmak çok zordur fakat tehlikesi azdır kabartma yılanlar çoğunlukla bizanstır rumlardan da kalmadır fakat tehlike oranı yüksektir zehirli gazlar veya buna benzer kimyasalllarla para korumaya alınmış olabilir kabartma yılan mağara göstermez mezar para ve kral yollarının üzerine resmedilmişlerdir herzaman para anlamına gelmeyebilir..........

yılan kara yılanı su yılanı
bu işaret su kenarındaysa eğerki arkadaşım su yılanı suda yaşadıgı için suyun içini kontrol edeceksin bir daha birşey var kara yılanlarıda su içmeye iner aradıgın yer yilanın suyu içtigi yer olabilir yani aradıgınız hemen oralarda bir yerde ve ikinci bir işaret buldunuzmu ikinci işareti malıda bulmuş olursunuz

NOT:unutmamalıki her ne işaret bulupda her ne şekilde kazıya başladığında bu yılan sana görünürse bu yılan etrafınızda dolanıyorsa korkma ama unutmaki yılan size saldırırsa o bölgeden uzak durmanızı tavsiye ederim.
çok ama çok dikkatli olmanızı dilerim.
İlla bulacağım diyede kendinizi asla şartlandırmayın bu bana bir ermeni büyüğünün anlatmış olduğu ve uyguladığım bir yöntemdi dediğini yaptım söylediği yerde dedikleri çıktı

denenmiş sonuçlar :
bır arkadaşim bırtaşin ustunde bır yılan resmı vardedı gıttım baktım 50 s.m boyunda kafasını kaldırmış dılını çikarmış bakıyor anlamını sordu dedım su içmeye gıdıyor yakında su varmı ılerde eskı bır çeşme var dedı gıttık dedım arkadaş kazma kurek gotur aldı geldı bekledık sağolsun gıttğınde bırkaç kışıyede soyledı geldıler çeşmenın dibini kazdırdım 2 m den bır çamurdan yapılmış bır kup çift saplı ustune bır taş konmuş gozuktu dışarı alındığında ağzı peçetlenmış ve mumlanmışdı bunu goren arkadaşlar benım yerımdı falan derken bırbırıne duşduler ve para jandarmaya kaptırıldı

kandırada askerlik yaptım orda bir yılan gördüm.yılan oyma 2 kıvrımlıydı agzı açıktı dili çatallı idi yani 3 dili vardı .sagdaki dili uçuruma bakıyordu es geçtik. soldaki dili dereye bakıyordu es geçtik. ortadaki dilin istikametinde ilerledik.dil patıka yola bakıyordu.yol geldi toprak uçurumun(yar diyoruz)önüne kadar geldik. baktıkki yarın yüzeyinde açılmış magara.asker oldugumuz için hiç birşey yapamadık. ama dikkatli bakıldıgında magaranın agzı sonradan açılmıştı. başka bikaçtane yılan gördüm. agzı açık olanların parası hemen hemen hapsi magaradan alınmış olduğunu gördük.


horasan ilçesinde bir yılan var kırmamışlar ama parasını almışlar. yılanın bir kıvrımı var yanında kalp resmi var kalp yılanın kafa istikametinde yaklaşık 100 metre ilerisinde kalp şeklinde yeri resmi kazıyla eşmiş ve parayı almışlar. paranın koyuldugu yerin yanlarını toprakla şişirip bildigimiz kalp şekline getirmişler.bazı arkadaşların tespitleri çok doğru yılanın ağzı açık ise kapalı magara arayacagız,yılanın agzı kapalı ise toprakta arayacagız.


atlı kıral mezarının 50 metre batısında yılan kabartma varmış dediklerine göre kıralın hizmetçisinin parasını buradan almışlar kırıp almışlar ve alındığı yeri ben gördüm sen bu yakınlardada kıral mezarı ararsan iyi olur
, Keçi, Köpek, Kupa, Ejderha, Balık, Tavuk, Kuğu, Haç, Ayak, ok, W, V, L, oymalar vs.) hepsi yıldız sisteminde bir sıra ile bulunan ve yönleri ana yolları gösteren bir sistemdir. Bunları bilmeden Definenin yerini bulmazsınız. Ancak resimleri, heykelleri işaretleri tahrip eder zarar verirsiniz. Formlarda dolaşan ve kopyala yapıştır ile yapılmış hep aynı şeyler. Şekillerin yorumları. Arkadaşlar yapılan bir çok tanımlar ve hesaplamaların çoğunun gerçekle alakasıyok. Çünkü neden? Arazide İşaretin boyutunu görmeden hiçbir şey söylememek gerekir. Yani bir pegasusu adam öyle bir yapmış ki 10 m yükseklikte. Bir kartalın büyüklüğü 2cm. baktığı yön 15m ilerisi. yani Büyük ayı ters durabliyor. Bazen Tarlaya bakıyorsun 4 tanetaş yamuk şeklinde ve kuyruk kısmını orda duran ağaca vermiş. Bir yol aslanın kuyruğu olabiliyor. Ve Kablumbağa 1cm den alında 20 m lik olanını bile görmek mümkün. İşaretleri görmek ve ona göre adımlamak (Ölçmek) ve orantılamak gerekir. Eski adamların kafası çok iyi çalışıyormuş